Waarom jouw administratie uitbesteden?

Voordelen van de administratie uitbesteden

Ondernemen is leuk, totdat de administratie om de hoek komt kijken. Voor veel ondernemers is het doen van de administratie een ingewikkeld, saai of tijdrovend karwei. De meeste ondernemers kiezen er dan ook voor de administratie uitbesteden aan een accountant, boekhouder of administratiekantoor. In dit artikel bespreken we waarom het handig is om de administratie uit te besteden.

De administratie uitbesteden bespaart tijd

Wellicht het grootste voordeel van de administratie uitbesteden aan een administratiekantoor is dat het je enorm veel tijd bespaart. Het hangt van het soort onderneming af hoeveel tijd je bespaart. Beschik je bijvoorbeeld over een aannemersbedrijf met veel ingekochte materialen en werkzaamheden op verscheidene adressen? Dan biedt het uitbesteden van de ingewikkelde administratie aan een administratiekantoor veel voordeel. Zo kun jij je volledig richten op de kerntaken van je onderneming. Ook krijg je beter inzicht in de financiële situatie van je bedrijf, doordat een administratiekantoor alles netjes voor je bijhoudt.

Minder kans op boetes bij administratie uitbesteden

Als ondernemer dien je altijd de administratie netjes op orde te hebben. De fiscus moet de administratie voor minimaal vijf jaar kunnen controleren. Bij niet-correcte of te laat ingeleverde gegevens riskeer je een aanzienlijke boete van de Belastingdienst. Met het uitbesteden van de administratie ben je ervan verzekerd dat het administratiekantoor jouw gegevens op de juiste wijze bij de Belastingdienst indient.

Profiteren van belastingvoordelen

De administratie moet voldoen aan allerlei regels, die ook nog geregeld door de Belastingdienst worden gewijzigd. Het is als ondernemer vrijwel niet mogelijk om al deze wet- en regelgeving continu bij te houden. Een administratiekantoor is wél op de hoogte van de laatste regels op het gebied van belastingen. Een goed administratiekantoor levert jou dan ook het maximale voordeel op. Benieuwd wat een administratiekantoor voor jouw administratie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website.