De voordelen van online boekhouden

De voordelen van online boekhouden

Online boekhouden is voor de ZZP’ers in zekere zin een must. Uiteraard is het mogelijk om de online administratie op papier of in Excel uit te voeren, maar gebruik maken van een online boekhouder voor ZZP bedrijven biedt enorm veel voordelen. Zo geeft een online boekhouding veel tijdswinst, werk je gemakkelijk samen met je boekhouder en heb je direct inzicht in je financiële situatie. We zetten de voordelen van online boekhouden op een rij.

Online boekhouden voor ZZP’ers is eenvoudig

Bij het voeren van een online administratie staat het gebruikersgemak voorop. Wij als online boekhouder leggen alles tot in de puntjes uit, waardoor je meteen begrijpt wat je op alle plekken in het boekhoudprogramma kunt vinden. Waar je bij een papieren administratie alles moet uitzoeken, op volgorde zetten en bewaren, voert de online boekhouder voor bijvoorbeeld ZZP’ers automatisch en overzichtelijk de transacties en facturen uit.

Enorme tijdsbesparing door online boekhouder

De online boekhouder bewaart alle boekstukken van je bedrijf netjes op datum. Het kwijtraken van bonnen of facturen is dan ook verleden tijd. Met een paar klikken op de knop ben je meteen op de hoogte van de actuele stand van zaken binnen je ZZP bedrijf. Ook het versturen en ontvangen van facturen of het doen van aangifte bij de Belastingdienst (inkomsten- en omzetbelasting) doe je eenvoudig online. Bovendien kun je bij onduidelijkheden of vragen gemakkelijk samen met je boekhouder in het online programma inloggen. De tijd die je hiermee bespaart, kun je mooi in de kernactiviteiten van je onderneming steken.

Altijd en overal online boekhouden voor ZZP’ers toegankelijk

Door gebruik te maken van een online boekhouder voor onder andere ZZP’ers, heb je altijd en overal inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Zolang je maar beschikt over een internetverbinding, kun je gemakkelijk via de app of op de website inloggen om de administratie door te nemen. Hierdoor ben je niet gebonden aan de locatie waar de papieren zich bevinden, specifieke kantoortijden of een bepaalde computer waar de boekhouding op staat. Met een online administratie hoef je slechts in te loggen en kun je direct aan de slag.